BeIN Sports probeert Saoedische overname Newcastle te stoppen

22 april 2020, 11:42

BeIN Sports tracht een stokje te steken voor de Saoedische overname van Newcastle United. Het wereldwijde sportkanaal beschuldigt Saoedi-Arabië ervan uitzendrechten te stelen. Newcastle staat op het punt in handen te vallen van kroonprins Mohammed bin Salman.

De Qatarese tv-gigant heeft een brief gestuurd aan vooraanstaande Premier League-clubs en competitiebaas Richard Masters. Daarin stelt BeIN Sports dat de Saoedische regering het illegaal uitzenden van Premier League-wedstrijden faciliteert, waardoor inkomsten voor clubs en de competitie verloren gaan. BeIN Sports behoort zelf tot de rechtenhouders van de Premier League.

Lees meer: 'Newcastle United komt waarschijnlijk in Saoedische handen'

'Door het verlammende effect van de coronacrisis op de voetbaleconomie, gebeurt deze overname op een moment waarin clubs hun mediagelden het meest moeten beschermen', citeert de BBC uit de brief. BeIN Sports roept de Premier League op een compleet onderzoek uit te voeren naar Bin Salman. 'Er zijn verschillende redenen waarom andere partijen een onderzoek willen. Dat van ons is puur gericht op diefstal van de uitzendrechten door Saoedi-Arabië.'

Lees ook: Newcastle United gewaarschuwd voor dubieuze overname

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen