Draaiboek Bundesliga: mondkapjes en thuis douchen

22 april 2020, 15:45

Duitsland bereidt zich meer en meer voor op de hervatting van de (2.) Bundesliga. Om alle gezondheidsrisico's tot het minimum te beperken heeft een werkgroep artsen een speciaal draaiboek gerealiseerd om de wedstrijden achter gesloten deuren af te kunnen werken. Morgen (donderdag) wordt dit besproken door de clubs.

Der Spiegel wist beslag te leggen op het document waaruit blijkt waar spelers en allerlei andere betrokkenen zich allemaal aan dienen te houden. Zo zijn er in het stadiongebied slechts driehonderd mensen (inclusief spelers en staf) welkom. Deze worden verdeeld over drie zones met maximaal honderd mensen per zone.

Spelers vermijden ook zoveel mogelijk de kleedkamer. Alleen in kleine groepen mag die worden gebruikt. Thuis douchen is een optie. Van elftalfoto's of kinderen die als mascotte meelopen in de line-up is ook geen sprake en handen schudden blijft uit den boze. Teams worden verder ondergebracht in hotels. Daar gelden strikte regels zoals het dragen van een mondkapje en vaak de handen wassen.

Medewerkers van de tv dienen eerst een vragenlijst in te vullen over mogelijk symptomen van het coronavirus. Fotografen mogen alleen hun foto's maken van achter de spelerstunnel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen