Fortuna maakt Hofland hoofdtrainer en Ultee krijgt dubbelfunctie

22 april 2020, 15:32

Flinke veranderingen bij Fortuna Sittard: Kevin Hofland wordt officieel hoofdtrainer en Sjors Ultee gaat de rol van assistent-trainer én technisch manager vervullen. De Limburgse club heeft met beiden een akkoord over een tweejarig contract. De reorganisatie is mogelijk omdat Hofland van de KNVB dispensatie heeft gekregen voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Daarnaast blijft Kristof Aelbrecht aan als assistent.

"Niet gebruikelijk misschien, maar voor ons wel een logische constructie', reageert Ultee tegenover Voetbal International. 'In de praktijk gaan Kevin, Kristof en ik het technisch beleid met zijn drieën invullen. We hebben dit seizoen heel prettig samengewerkt en dat zal zo blijven in de nieuwe opzet. Als hoofdcoach zal Kevin taken van me overnemen, bijvoorbeeld richting de media, maar veel zal ook bij het oude blijven. Ik blijf actief op het veld en zal tijdens wedstrijden ook op de bank zitten."

Het zag er lang naar uit dat Ultee zou verlengen als hoofdtrainer en daarnaast hield Fortuna rekening met een vertrek van Hofland, die als assistent-trainer op de loonlijst stond. VI haalt aan dat Hofland een moeizame relatie onderhield met technisch manager Sjoerd Ars. Dit probleem is verholpen omdat Ars een rol als hoofd internationale transfers en scouting gaat bekleden. Niettemin is de switch van Ultee opmerkelijk te noemen. 

"Uiteindelijk is mijn ambitie het hoofdtrainerschap, dat is niet veranderd. Toen we bij Fortuna in gesprek gingen over het nieuwe seizoen, heb ik ook gelijk gezegd dat ik niet assistent wilde worden. Dat was raar geweest en niet goed voor mijn ontwikkeling als trainer. Maar in de oplossing die we nu gezamenlijk hebben gekozen, kan ik me wel goed vinden. Alleen technisch manager had ik óók niet willen zijn. Maar de combinatie van de twee functies spreekt me wel aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen