Dessers vermoedelijk topscorer met Berghuis: "Wel verdiend"

22 april 2020, 17:04

Het Eredivisie-seizoen zal geen vervolg meer krijgen en dat betekent dat Cyriel Dessers samen met Steven Berghuis als topscorer de boeken in gaat met vijftien treffers. Ondanks dat het niet na alle gespeelde wedstrijden is, vindt hij dat wel terecht. "De titel topscorer voelt wel heel verdiend. De meeste goals waren belangrijk en leverden ons punten op. Er zitten niet vijf penalty's tussen."

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. "En vanaf november stond ik al bovenaan, ik ben nog heel even tweede geweest, maar verder bleef ik aan kop", aldus de spits van Heracles Almelo, die Steven Berghuis in wat vermoedelijk de laatste speelronde zal zijn op gelijke hoogte zag komen. Dessers scoorde in de laatste twee duels, tegen laagvliegers ADO Den Haag en RKC Waalwijk, niet.

De laatste was tegen Ajax en dat vond Dessers ook meteen de mooiste van zijn productie dit seizoen. Ondanks dat hij zijn titel terecht vindt, zal het geen groot feest opleveren, gezien de huidige omstandigheden. "Het was zo veel mooier geweest als ik dit op het veld had kunnen vieren. Met supporters en met mijn ploeggenoten. Het is een prijs van ons allemaal. Voor mij persoonlijk is het een mijlpaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen