NAC 'zal vinger opsteken' bij promoties bij uitgespeelde stand

22 april 2020, 17:34

NAC Breda kan zich niet vinden in het idee om verder te gaan in de Eerste Divisie met achttien ploegen volgend seizoen. Als De Graafschap en SC Cambuur zouden promoveren, maar geen enkele ploeg zou degraderen, is het volgens de club niet rechtvaardig. "Als er gepromoveerd en gedegradeerd wordt op basis van een niet uitgespeelde competitie, zullen Volendam en wij onze vinger opsteken."

Dat vertelt algemeen directeur Luuc Eisenga tegenover BN/De Stem. "Als je zegt: niemand promoveren, niemand degraderen, is er een relatief kleine groep die ontevreden is", denkt hij. "Is er alleen een promotieregeling zonder degradanten, dan staat de hele Eerste Divisie op zijn kop omdat de competitie (20 teams) dan kleiner wordt. Het moet sportief wel in balans blijven."

Lees ook: FC Volendam oppert loting als optie voor promotie/degradatie

NAC Breda heeft een play-offticket op zak, maar die zal vermoedelijk dus komen te vervallen. Toch wil Eisenga niet met een eisenpakket komen. "Wil je een ezel vooruit laten lopen, dan moet je hem aan zijn staart trekken. Er is een gemeenschappelijke belang: dat is ieders gezondheid. Zoals ik al eerder zei: het recht op rechtvaardigheid in de sport staat in deze tijden toch echt in een ander daglicht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen