Jonker: "Ajax staat bovenaan, dus die zijn kampioen"

23 april 2020, 09:33

De betaaldvoetbalclubs hebben het besluit van het kabinet om het profvoetbal tot 1 september stil te leggen gemakkelijker gemaakt. Dat stelt Andries Jonker, trainer van Telstar. "De topclubs, vooraanstaande voetbaljournalisten en de degradatiekandidaten wilden niet voetballen. De KNVB was niet eensgezind met de clubs. Dan is het chaos en is het voor de regering makkelijk om er niet aan te beginnen", zegt de oefenmeester bij NH Nieuws.

Dat het kabinet heeft besloten om ook de komende maanden geen profvoetbal toe te staan, vindt Jonker opmerkelijk. "Je had ook kunnen zeggen: we gaan elke maand beslissen en kijken dan hoe we ervoor staan. Het is jammer dat het voetbal niet eensgezind is geweest", aldus de coach, die benadrukt dat volksgezondheid op één, twee en drie staat. "Maar als je kan voetballen, als dat veilig is voor staf en spelers, desnoods achter gesloten deuren, moet je dat doen. Wat als Marc Overmars in zijn enige interview had gezegd: 'laten we het per maand bekijken. Laten we voetballen als het veilig is'?"

Vrijdag wordt waarschijnlijk een beslissing genomen over de afwikkeling voor het seizoen. Voor Jonker is het duidelijk wat er moet gebeuren. "We hebben zelf de zaak bevroren. Ajax staat bovenaan, dus die zijn kampioen. RKC staat onderaan, dus die gaan degraderen. Anders krijg je een enorme financiële strijd waarom een club wel of niet recht heeft op iets. Met z'n allen hebben we hiervoor gezorgd, dus dan moet je de gevolgen accepteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen