Hofland maakt promotie: "Ik wilde per se met zijn drieën door"

23 april 2020, 10:54

De verhoudingen in de technische staf van Fortuna Sittard liggen komend seizoen wat anders, maar volgens Kevin Hofland verandert in de praktijk vrij weinig. De veertigjarige Hofland wordt doorgeschoven naar de functie van hoofdtrainer, terwijl Sjors Ultee gaat fungeren als zijn assistent en bovendien technisch manager van de Limburgers wordt. Kristof Aelbrecht behoudt zijn functie als assistent.

"We blijven met zijn drieën samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, alleen ben ik nu de hoofdverantwoordelijke en zal ik bijvoorbeeld ook de pers te woord staan", legt Hofland uit aan De Telegraaf. "De situatie bij ons is vaak uitgelicht. Ik vind dat een beetje overdreven, want bij veel clubs zijn er assistenten die een belangrijke rol vervullen. Als speler bij PSV maakte ik al mee, dat Guus Hiddink de veldtraining liet doen door Erwin Koeman en Fred Rutten. We hebben afgelopen seizoen heel goed samengewerkt en elkaars kwaliteiten goed benut. Daarom wilde ik per se ook met zijn drieën door."

Veel verandert er verder niet, denkt Hofland. "We zullen met zijn drieën op het trainingsveld blijven staan en met zijn drieën bij wedstrijden op de bank plaatsnemen. Sjors zal zich in zijn nieuwe functie gaan bezighouden met het aan- en verkoopbeleid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen