Van Mosselveld: "Advocaten in de rij om ons te verdedigen"

23 april 2020, 11:16   Bijgewerkt: 23 april 2020, 13:30

In spanning wacht RKC Waalwijk af wat de KNVB beslist over het onvoltooide seizoen. Het is niet ondenkbaar dat de hekkensluiter vrijdag krijgt te horen dat het naar de Eerste Divisie wordt teruggezet. Net als ADO Den Haag onderneemt RKC dan mogelijk juridische stappen. De club heeft nu nog geen advocaat in de arm genomen.

"Wij wachten af met welk besluit de KNVB naar buiten komt en hoe dat beargumenteerd wordt. Dan is het eventueel nog tijd genoeg om een advocaat te zoeken. Die staan in de rij om ons te mogen verdedigen", laat algemeen directeur Frank van Mosselveld weten aan het Brabants Dagblad.

Een scenario om het seizoen te beëindigen is de huidige stand als eindstand nemen. Samen met nummer zeventien ADO Den Haag degradeert RKC dan. Hun plekken worden overgenomen door SC Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee van de Eerste Divisie. Een ander scenario is dat het seizoen ongeldig wordt verklaard. RKC en ADO blijven dan op Eredivisie-niveau actief. Ook zou de Eredivisie naar twintig clubs kunnen worden uitgebreid, maar dat is volgens het Algemeen Dagblad een onwaarschijnlijk scenario.

Vrijdag gaat de KNVB virtueel om tafel met de Nederlandse clubs en andere betrokkenen. Dan wordt waarschijnlijk bekendgemaakt hoe het seizoen eindigt. "Er is heel wat gespeculeerd. Het meest bizarre wat ik hoorde was dat er maar geloot moest worden. Dat zou het op tv waarschijnlijk heel goed doen. Aan dat soort van speculaties doen wij niet mee."

Geen acute nood

Ondanks dat er al een tijdje niet wordt gevoetbald, heeft RKC geen acute financiële problemen. "Tot 1 juli kunnen we, mede dankzij de steun van de overheid, aan al onze verplichtingen voldoen. Onze salarissen liggen allemaal onder de grens die door de overheid gehanteerd wordt. Het is in dat geval: hoe groter de club, hoe groter de problemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen