Bondscoach Koopman zit vast op Malediven en wacht op salaris

23 april 2020, 19:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Martin Koopman (op archiefbeeld als trainer van RKC Waalwijk) zit in de problemen. De bondscoach van de Malediven wacht op zijn salaris en zit bovendien met zijn assistent René Hiddink vast op de eilandengroep. Als enige gasten verblijft het duo in een hotel. Mogelijk wordt de FIFA ingelicht.

Koopman staat sinds begin dit jaar aan het roer bij de nationale ploeg van de Malediven. Hij en Hiddink ontvingen alleen nog maar salaris over februari. "Volgende week zouden we ons salaris over april betaald moeten krijgen, maar ik vraag me af of dat wel gaat gebeuren. We horen al een paar dagen niks meer vanuit de bond. Dat steekt wel", doet Koopman zijn verhaal aan Voetbal International. "Als je buitenlandse coaches haalt, kun je ze niet zomaar aan hun lot overlaten. In eerste instantie werd alles perfect geregeld; voor juni en september zijn trainingskampen gepland in Qatar. Maar nu blijft het stil."

Als de situatie zo blijft, overweegt Koopman de FIFA in te schakelen. "René en ik willen wel vechten voor ons geld, daarom hebben we tot nu toe niet alles uit de kast gehaald om te vertrekken. Maar het idee dat we hier nu zitten te klooien en er niet eens voor betaald krijgen, is extra lastig te verteren. Als dit nog lang duurt, zullen we toch de FIFA moeten informeren. Ik weet ook niet hoe lang we deze situatie hier nog kunnen volhouden. Als dit nog maanden duurt, vliegen we tegen de muren op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen