Burgemeester Liverpool wil onderzoek naar CL-duel

23 april 2020, 19:38   Bijgewerkt: 30 april 2020, 16:15

De burgemeester van stadsregio Liverpool wil een onderzoek naar het doorgaan van Liverpool - Atlético Madrid. Het Champions League-duel wordt aangemerkt als mogelijke brandhaard van het coronavirus. 52.000 supporters, waaronder 3.000 Spanjaarden, waren vorige maand aanwezig op Anfield.

Burgemeester Steve Rotheram wil daarom een onderzoek om de vermoedens te toetsen. "Het is schandalig als mensen besmet zijn geraakt dankzij een sportevenement dat naar onze mening niet had mogen plaatsvinden", laat de burgervader weten aan de BBC. "Niet alleen de bezoekers van die wedstrijd zijn in gevaar gebracht, maar ook mensen in de zorg."

Tot dusver zijn in de ziekenhuizen van Liverpool 246 mensen overleden aan de gevolgen van corona. Daarnaast is Madrid een van de zwaarst getroffen steden van Europa. In aanloop naar de return in de Champions League sloeg het virus al hevig om zich heen in de Spaanse hoofdstad.

"We zien een toename in het aantal besmettingen", aldus Rotheram. "Het moet worden onderzocht of sommige besmettingen rechtstreeks te linken zijn aan de Atlético-fans. Zij mochten al niet samen komen in hun eigen land, maar drieduizend Spanjaaren kwamen wel naar ons toe en hebben het virus mogelijk verspreid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen