Gisteren gemist: CL lonkt voor Ajax, clubs bepalen lot ADO en RKC

24 april 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 23 april.

De Telegraaf: KNVB legt lot ADO en RKC in handen collega-clubs

De KNVB legt het lot van ADO Den Haag, RKC Waalwijk, SC Cambuur en De Graafschap in handen van de collega-clubs. Die krijgen vrijdagmiddag de keuze voorgelegd: wel of geen promotie/degradatie. De KNVB zet in elk geval in op een Eredivisie met achttien clubs. Het officiële besluit wordt uiteindelijk wel genomen door Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, waarna de raad van commissarissen nog akkoord moet geven.

UEFA wil huidige stand als eindstand, CL lonkt voor Ajax en AZ

De KNVB moet de Europese tickets verdelen op basis van sportieve prestaties in het huidige seizoen. Die richtlijn heeft de UEFA officieel vastgesteld en meegegeven aan competities die het seizoen niet kunnen afronden. Het zou betekenen dat de KNVB de huidige stand als eindstand moet nemen en het nietig verklaren van dit seizoen geen optie is.

Bij een juridisch steekspel wordt ADO weinig kansen toegedicht

ADO Den Haag wordt weinig kansen toegedicht, mocht het juridische stappen ondernemen. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft aangekondigd dit te doen wanneer de KNVB de club laat degraderen. De KNVB zal morgen (vrijdag) officieel de stekker uit dit seizoen trekken en moet aanvullend onder andere een besluit nemen over de promotie en degradatie.

Burgemeester Liverpool wil onderzoek naar CL-duel

De burgemeester van Liverpool wil een onderzoek naar het doorgaan van Liverpool - Atlético Madrid. Het Champions League-duel wordt aangemerkt als mogelijke brandhaard van het coronavirus. 52.000 supporters, waaronder 3.000 Spanjaarden, waren vorige maand aanwezig op Anfield.

Geen datum voor herstart Bundesliga, akkoord tv-gelden

Het is nog onduidelijk wanneer de bal weer rolt Duitsland. De Duitse voetballiga (DFL) heeft donderdag geen datum geprikt voor de hervatting van de Bundesliga, al kan er bij groen licht van de overheid vanaf 9 mei weer gevoetbald. Er is wel een akkoord bereikt Sky en (bijna) alle rechtenhouders over de vooruitbetalingen van de televisiegelden voor de rest van het lopende seizoenen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen