'KNVB baart opzien bij clubs met informatiedocument'

24 april 2020, 08:31   Bijgewerkt: 24 april 2020, 09:12

De KNVB heeft donderdagavond laat voor de nodige verbazing gezorgd bij de clubs uit het betaalde voetbal. De bond verstuurde namelijk een informatiedocument waarin directeuren Eric Gudde en Jean Paul Decossaux beschrijven hoe er vrijdag wordt beslist over Europees voetbal en promotie/degradatie.

Volgens Voetbal International is de brief opmerkelijk, omdat er al een scenario klaarligt waarin ADO Den Haag en RKC Waalwijk degraderen. Het weekblad spreekt dan ook van 'een schijnbrief' en heeft daarmee de wenkbrauwen bij diverse clubs doen fronsen. Diverse clubs vinden bovendien dat de KNVB als organisatie zelf moet beslissen over de kwesties. Door de clubs te laten beslissen, wordt er ook een soort achterkamertjespolitiek op gang gebracht.

SC Cambuur en De Graafschap doen hun intrede in de Eredivisie en Ajax kwalificeert zich, niet als kampioen, voor de Champions League. Dat is volgens VI het scenario waar de bond het meeste voor voelt. AZ gaat als nummer twee de voorrondes in. Feyenoord kan zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League en PSV en Willem II gaan de voorrondes in. Daarmee geeft de KNVB gehoor aan het verzoek van de UEFA om niet te kiezen voor het nietig verklaren van het seizoen.

Vrijdagmiddag vindt er een overleg plaats tussen de KNVB, alle profclubs, de spelersraad en trainersraad. 'We realiseren ons dat beslissingen voor clubs pijnlijk kunnen zijn, maar met de accenten op draagvlak en solidariteit in onze sector proberen we in ieder geval in alle redelijkheid tot een zo zorgvuldig mogelijk proces te komen', schreef de bond in de brief aan de clubs.

In de loop van de vrijdag kunnen de clubs reageren op de mogelijke besluiten die de KNVB kan nemen. Tijdens de call die vervolgens om 14.30 uur is gepland, zullen de plannen van de bond nader worden besproken en kunnen de clubs hun standpunt bepalen.

Lees ook: De Telegraaf: KNVB legt lot ADO en RKC in handen collega-clubs

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen