FC Groningen gaat langer door met ervaren assistent Arts

24 april 2020, 11:10

Alfons Arts blijft langer werkzaam bij FC Groningen. De 54-jarige trainer is sinds dit seizoen assistent van Danny Buijs en zal dat voorlopig ook blijven. Voordat hij bij de eerste ploeg kwam, werkte hij vier jaar lang als coach van de beloftenploeg. Groningen is te spreken over hem en heeft zijn verbintenis met twee jaar verlengd.

Arts werkt bij Groningen uitstekend samen met Buijs en is dan ook blij met zijn nieuwe verbintenis. "Ik ben hier heel blij mee en ontzettend trots op", zegt hij op de clubwebsite. "We zijn een traject aangegaan waarbij we talenten uit de opleiding willen doorontwikkelen en ons jonge team van een kwaliteitsinjectie willen voorzien, zodat we met FC Groningen in de Eredivisie kunnen strijden om de plekken waar de club thuishoort. Daarvan wil ik nog graag langer onderdeel zijn."

Arts heeft een lang verleden als zelfstandig hoofdtrainer, maar geniet ook van zijn rol als rechterhand van Buijs. "Beide functies ken ik en ben ik gewend. Op papier ben ik nu dan wel assistent, maar er heerst toch het gevoel dat we het allemaal samen doen, als één geheel. Danny geeft zijn stafleden heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat geeft enorm veel plezier in het werk wat ik doe en dat is doorslaggevend. Ik voel me goed in deze rol op de achtergrond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen