KNVB-directeur Gudde: "Dit wordt een heel vervelende dag"

24 april 2020, 14:37

Om 14.30 uur is de KNVB de videocall met de profclubs ingegaan. Kort voor het begin van het overleg heeft KNVB-directeur Eric Gudde nog een korte reactie gegeven op de gang van zaken. De beleidsbepaler weet dat het onmogelijk is om alle clubs tevreden te stellen.

Belangrijkste punt van het overleg is wat er met de degradatie/promotie gaat gebeuren. "Dit wordt een heel vervelende dag. We gaan besluiten over het stoppen van de competitie en de gevolgen daarvan, dat is nog nooit gebeurd in de historie van het betaald voetbal", vertelt Gudde aan de NOS. Om 18.30 uur kondigt hij aan hoe de competities worden afgehandeld.

De beleidsbepaler stelt dat hij een beroep doet op het begrip van de clubs. "Wij worden niet geholpen door reglementen of jurisprudentie. En één ding staat vast: er zijn geen oplossingen die passen bij iedereen. Hier en daar zullen teleurstellingen en pijnlijke situaties voorkomen. Ik heb op 7 april al geattendeerd op solidariteit. Dat kwam toen moeizaam van de grond."

De knoop wordt uiteindelijk doorgehakt door de directie betaald voetbal, bestaande uit Gudde en Jean-Paul Decossaux. Door de clubs te vragen om hun mening, verwacht de KNVB tot een duidelijke en eerlijke oplossing te komen. "Wij zoeken naar een oplossing met draagvlak. Anno 2020 is het volkomen normaal dat je je leden raadpleegt."

Verdelen van geld

De KNVB wil verder dat alle profclubs gaan profiteren van de gelden die de clubs opstrijken in de Champions League en de Europa League. 'Betaald voetbalorganisaties die op grond van het besluit van het bestuur betaald voetbal zullen deelnemen aan de Europese competities, hebben de zware morele verplichting om een gedeelte van de gelden die zij ontvangen te verdelen', vindt de KNVB.

Lees ook: 'KNVB vraagt alle clubs om één van de drie opties te kiezen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen