ADO Den Haag en RKC blijven in Eredivisie, Willem II Europa in

24 april 2020, 16:48   Bijgewerkt: 24 april 2020, 19:46

De KNVB heeft een beslissing gecommuniceerd over de afwikkeling van de competitie: ADO Den Haag en RKC Waalwijk DEGRADEREN NIET! De Eredivisie-clubs hebben dat met een stemming geadviseerd, waardoor SC Cambuur en De Graafschap het kind van de rekening worden. Verder worden de keuzes zoals verwacht: Ajax gaat met het Champions League-ticket aan de haal van de kampioen, maar krijgt niet de titel toegespeeld. Naar de wens van de KNVB wordt AZ gezien als nummer twee en gaan ook Feyenoord, PSV én Willem II gaan Europa in. FC Utrecht grijpt als bekerfinalist naast een Europees ticket.

Dat heeft de bond laten weten tijdens de Eredivisie-call. De KNVB liet de clubs stemmen en daaruit kwam een duidelijk beeld: 16 stemden voor promotie- degradatie, 9 neutraal en 9 stemden tegen. Toch vaart de KNVB een eigen koers. Het advies werd in de wind geslagen. In de Eerste Divisie was vrijwel iedereen voor promotie naar de Eredivisie, waardoor de Eredivisie vermoedelijk volledig tegen promotie-/ degradatie heeft gestemd. 

Lees meer: 'Slechts twee Eredivisie-clubs waren voor promotie/degradatie'

FC Utrecht heeft al laten weten dat het een rechtszaak aanspant tegen de beslissing van de KNVB, omdat het Europa niet ingaat. Wat de reactie wordt vanuit SC Cambuur en De Graafschap, is nog niet bekend. De clubs konden vrijdag hun stem uitbrengen over de afloop. De Leeuwarders hadden een enorme voorsprong en volgens rekenkundige modellen waren ze voor 99,5% zeker gepromoveerd.

Lees ook: 

KNVB wil Willem II en niet FC Utrecht in Europa League

- KNVB-directeur Gudde: "Dit wordt een heel vervelende dag"

Reglementen helpen Feyenoord mogelijk aan beker

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen