Juridische stappen FC Utrecht, compensatie gedupeerden

24 april 2020, 17:46   Bijgewerkt: 24 april 2020, 18:31

FC Utrecht onderneemt juridische stappen. Utrecht stapt naar de voorzieningsrechter én de UEFA. De bekerfinalist is het er niet mee eens dat het geen Europa League-ticket krijgt. De KNVB geeft de voorkeur aan Willem II, de nummer vijf van de Eredivisie. In de Eredivisie hebben beide ploegen evenveel verliespunten en heeft Utrecht een beter doelsaldo, maar speelden de Tilburgers een wedstrijd meer.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft aan RTV Utrecht laten weten 'alle advocaten die er zijn' in te willen zetten om alsnog gelijk te halen. Normaliter zou de bekerwinnaar zich direct plaatsen voor de poulefase. Dat ticket gaat nu naar Feyenoord, de nummer drie van de Eredivisie. Willem II krijgt een toegangsbewijs voor de tweede voorronde.

Compensatie

Een schrale troost voor Utrecht is dat het financiële compensatie krijgt. Dat geldt ook voor de andere gedupeerden. SC Cambuur en De Graafschap grepen vandaag naast promotie en voor NAC Breda en FC Volendam is hun periodetitel niets waard gebleken. "Eric Gudde heeft bevestigd dat er een pot komt waar ook NAC en Volendam door gecompenseerd gaat worden. Een solidariteitspunt waar ploegen die iets hadden kunnen halen een bedrag uit gaan krijgen", laat Volendam-bestuurder Keje Molenaar weten aan Voetbal International. "Dat geldt met name voor Utrecht uiteraard, want die zijn de grote verliezer. En ook voor Cambuur en De Graafschap."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen