De Jong: "De grootste schande uit de Nederlandse sport ooit"

24 april 2020, 17:52

SC Cambuur heeft met verslagenheid gereageerd op het nieuws van de promotie- /degradatie. De Leeuwarders stonden fier aan kop van de Eerste Divise en waren op weg naar promotie, maar na het besluit van de KNVB gaan ze niet omhoog. "Dit is de grootste schande uit de Nederlandse sport ooit", aldus trainer Henk de Jong

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Je zal hier maar verantwoordelijk voor zijn", brieste de oefenmeester van SC Cambuur. "Alles was in ons voordeel. Ik vind ook dat de Eerste Divisies hiermee de nek om wordt gedraaid." Of het laatste woord al over deze beslissing is gezegd, dat lijkt niet het geval. De Jong: "Ik zou dit overlaten aan de beste advocaten, maar dat is mijn persoonlijke mening."

Lees ookBREAKING! ADO en RKC blijven in Eredivisie

Ook algemeen directeur van SC Cambuur Ard de Graaf kon zich tegenover Omrop Fryslân logischerwijs niet vinden in het besluit van de KNVB. "We hebben aan de KNVB gevraagd: waarom meet je met twee maten? De Europese plekken worden toegewezen op basis van de ranglijst na 75% van de wedstrijden. Maar bij promotie en degradatie laat de KNVB dat los, dat leggen ze op het bordje van de collegaclubs", vraagt hij zich hardop af. "Dit is een mokerslag. Deze muis krijgt nog wel een staart."

Ook de gemeente Leeuwarden kwam met een videobericht, maar erg gelukkig was het niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen