Gudde: "We wilden als KNVB draagvlak bij de clubs zien"

24 april 2020, 19:15

Eric Gudde heeft nogmaals bevestigd dat de KNVB niet vond dat er een duidelijke overeenstemming heerste vanuit de stemming van de clubs. Dat was voor de voetbalbond reden om het heft zelf in handen te nemen en te besluiten om geen clubs te laten degraderen en promoveren. "We wilden als KNVB draagvlak bij de clubs zien."

Dat vertelt hij tegenover de NOS. Omdat die draagvlak er niet overduidelijk was, besloot Gudde tot deze maatregelen. "Je wilt weten hoe je leden denken. Bij de verdeling van de Europese tickets was er een richtlijn van de UEFA, bij de andere keuze niet", aldus Gudde.

Pas als de verdeling in de stemming duidelijk was geweest, had de KNVB de clubs gevolgd. Dat was met de verdeling zestien voor, negen neutraal en negen tegen niet het geval. "Een verhouding tachtig-twintig procent vind ik duidelijk. In de Eerste Divisie waren nog negen speelronden. Dat is een substantieel aantal en voor ons reden geen promotie door te voeren."

Compensatie

Daarnaast liet Gudde weten dat de clubs die worden benadeeld, zo veel mogelijk financieel gecompenseerd worden. Wat de Europese gelden betreft, doet de KNVB zelf 25% van de startgelden in een pot, omdat 75% van de competitie is gespeeld. Verder is het afhankelijk van de inleg van andere clubs.

Gudde: "Het lijkt me logisch dat FC Utrecht nadrukkelijk in beeld komt in het rijtje clubs dat gecompenseerd moet worden. Dat vind ik persoonlijk ook een uiterst pijnlijke situatie. Dat geldt ook voor Cambuur en De Graafschap als nummers één en twee in de Eerste Divisie." Eerder liet FC Volendam ook weten dat het rekent op een financiële compensatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen