Van der Sar: Ajax stemde neutraal en er komt financiële steun

24 april 2020, 21:08

Ajax heeft vrijdag neutraal gestemd tijdens de stemming van de KNVB. De Amsterdammers wilden geen standpunt innemen over collega-clubs en zijn niet blij met de gang van zaken. Wel kunnen ze leven met de uitkomst van de KNVB bovenin. "Op het veld wil je het laten zien en we hebben het hele jaar bovenaan gestaan. Dan is het jammer dat je niet tot kampioen uitgeroepen wordt, maar in deze situatie is dat misschien wel begrijpelijk. Er zijn op dit moment belangrijkere zaken dan voetbal."

Dat laat Edwin van der Sar weten op de clubsite. Net als Toon Gerbrands is de oud-doelman niet blij met de gang van zaken bij de KNVB. "Ik denk dat dit op een goede manier ingevuld had moeten worden. We hebben ons onthouden van onze stem, omdat clubs bij stemming voordeel kunnen hebben bij een bepaalde manier van stemmen. Wij vinden dan ook dat dit bij de KNVB had moeten liggen", aldus Van der Sar.

Lees ook: "Afgesproken dat doelsaldo telt

Financiële steun

Verder ging Van der Sar in op het feit dat Ajax – dat veel miljoenen uit de Champions League kan bijschrijven - bereid is om andere clubs te helpen. "Als grootste club van Nederland vinden wij het logisch dat we hulp bieden binnen de bedrijfstak en dat we andere clubs moeten helpen om te kunnen overleven", aldus Van der Sar.

Of dat om de door de KNVB geopperde 25% gaat, is zeer twijfelachtig. Volgens diverse media denkt Ajax aan een percentage van zeven procent van de startgelden van de Champions League. Van der Sar gaat niet op harde cijfers in, maar maakt wel het voorbehoud dat Ajax zelf ook financieel moet overleven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen