Ten Hag over seizoen: "We hebben onze doelen gehaald"

24 april 2020, 22:14

Erik ten Hag kan goed leven met de uitkomst van de KNVB om Ajax tot nummer één te benoemen. Liever had de oefenmeester echter het seizoen volgemaakt en de titel wel in handen gehouden, waardoor hij wel een 'onbevredigend gevoel' overhoudt aan dit seizoen. "We hadden het zo graag op het veld uitgeknokt én gewonnen. Nu krijgen we niet de mogelijkheid om het tastbaar in de vorm van een schaal te maken."

Dat vertelt hij op de clubsite van Ajax. Toch snapt hij ook goed dat dát simpelweg geen mogelijkheid was dit seizoen. "Gezondheid staat voorop. Op 2 komt de reële economie die weer op gang moet komen. Dat is uiteindelijk ook in het belang van het voetbal, zeker het Nederlandse voetbal is dezer dagen heel erg afhankelijk van sponsorinkomsten", beseft de oefenmeester van Ajax. "Wij kunnen ons als topvoetbal niet boven de maatschappij zetten. Dat is ook de lijn die de afgelopen weken gevolgd is."

Lees ookWoede over gang van zaken: 'beslissing stond voor peiling al vast'

Niet alleen sportief, maar ook financieel gaat Ajax de coronacrisis flink voelen. Met als gevolg dat de transfermarkt er anders uit komt te zien. "De laatste jaren hebben we kunnen investeren, maar op dit moment mogen we dat niet doen. We hebben ervoor gekozen die risico's niet aan te gaan", aldus Ten Hag, die over het gehele seizoen stelt dat de doelen van Ajax 'zijn gehaald'.

"De Johan Cruijff Schaal gewonnen, ons via de voorrondes gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League en vervolgens overwinterd in Europa. En nu zitten we minimaal in de play-offs van de CL. Als de winnaar zich in eigen land rechtstreeks plaatst, zijn we direct gekwalificeerd. Dan heb je al je doelen gehaald. Maar het moge duidelijk zijn dat het een seizoen met een zwart randje is", besluit de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen