Ander nieuws: Zlatan scoort, noodfonds GAE, straf Olympiakos

24 april 2020, 22:30   Bijgewerkt: 24 april 2020, 22:47

De beslissing van de KNVB zorgde voor veel nieuws en reacties vandaag (vrijdag), maar er gebeurde nog meer in de voetbalwereld. Hieronder een overzicht van het overige nieuws, naast alles rondom het nieuws over het besluit van de Nederlandse voetbalbond.

Ibrahimovic scoort namens Hammarby

In Zweden mag nog wel gewoon gevoetbald worden en dus was dat voor AC Milan-aanvaller Zlatan een ideale kans om zijn conditie op peil te houden. Hij maakte in een oefenduel namens Hammarby IF - de club waar hij mede-eigenaar van is en zijn coniditie op peil houdt momenteel - vrijdag een doelpunt tegen een Zweedse laagvlieger.

Zware straf Olympiakos dreigt

Olympiakos moet serieus vrezen voor verbanning van het hoogste niveau van de Griekse competitie. In 2015 kocht de club de wedstrijd tegen Atromitos (2-1 winst) om, zo is gebleken uit onderzoek. Bestuurders Evangelos Marinakis en Giorgos Spanos en trainer Ricardo Sa Pinto worden vermoedelijk zwaar gestraft, net als de club zelf. Vermoedelijk moet zowel Olympiakos en ook Atromitos terug naar het tweede niveau van Griekenland en tevens een miljoenenboete betalen.

Zweedse voetbalbond wil straf Roemenië

De Zweedse voetbalbond heeft bij de UEFA een dringend beroep gedaan om Roemenië alsnog te straffen. In november vonden er racistische spreekkoren plaats bij het kwalificatieduel voor het EK, maar na onderzoek bleek dat het niet genoeg was om te vervolgen. In Zweden ziet men dat anders en heeft aangedrongen om het alsnog (hard) aan te pakken.

Lees ook: UEFA vindt onvoldoende bewijs voor racisme jegens Zweed Isak

La Liga kiest wél voor promotie/degradatie bij beëindigen seizoen

La Liga past voor taferelen als in de Eredivisie. De Spaanse competitie kiest in tegenstelling tot de KNVB wel voor een promotie/degradatie-regeling, mocht het seizoen niet afgemaakt kunnen worden. Competitiebaas Javier Tebas heeft dat alvast bevestigd.

Noodfonds Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft een noodfonds aangemaakt om de gevolgen van de coronacrisis nog enigszins op te vangen. In samenwerking met een aantal betrokken clubmensen is gewerkt aan een investeringsfonds. Hieruit kan de komende twee seizoenen elk jaar €250.000 worden onttrokken om het spelersbudget aan te vullen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen