PSV-directie levert twintig procent van het salaris in

24 april 2020, 23:45   Bijgewerkt: 25 april 2020, 09:54

De PSV-directie heeft het goede voorbeeld gegeven voor de rest van het Nederlandse voetbal: naar aanleiding van de coronacrisis gaat het voorlopig twintig procent van het salaris inleveren. Zolang er niet gevoetbald wordt, staan Toon Gerbrands en consorten een vijfde deel van hun loon af. Hoewel het voor uit op afspraken met de VVCS is, acht hij het noodzakelijk.

Dat vertelde Gerbrands tijdens het tv-programma Op1. De gesprekken met de VVCS en andere clubs kunnen in zijn ogen niet wachten en dus besloot Gerbrands om door te pakken. "We vragen supporters en sponsoren solidariteit. Maar ook de organisatie zelf", aldus Gerbrands. "Als directie leveren we twintig procent in zolang er zonder publiek wordt gespeeld. Daar heb ik geen vakbond voor nodig om dat te regelen. We gaan iets sneller dan de VVCS, maar ik denk dat we niet kunnen wachten." In het buitenland leverden spelers en clubleden al regelmatig veel salaris in, maar in Nederland gebeurde dat opvallend genoeg nog niet echt. 

Lees ook'Salarisverlaging in Eredivisie onvermijdelijke maatregel'

Of de PSV-spelers dat voorbeeld volgen, daarover komt volgende week meer duidelijkheid. Wel heeft de directie hen voor gehouden waarom ze eventueel loon zouden moeten inleveren, want ook bij PSV vallen harde klappen. "Als we tot en met de kerst zonder publiek spelen, kost ons dat tussen de twaalf en veertien miljoen euro", rekende Gerbrands voor.

PSV is zeker niet de enige club met dreigende financiële problemen. Vanwege doorlopende kosten en opdrogende inkomsten dreigen sommige clubs zelfs om te vallen. In Nederland blijven die verhalen nog enigszins verscholen, maar in Duitsland werd al snel duidelijk dat diverse clubs failliet dreigen te gaan. Voor salarisverlaging moet in Nederland de FBO als werkgeversorganisatie in onderhandeling met spelersvakbonden VVCS en Pro Pro en CBV, het orgaan dat de coaches vertegenwoordigt. PSV wacht daar dus niet op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen