'Eerste Divisie-clubs kunnen wél gebruik maken van NOW'

25 april 2020, 14:19

Vermoedelijk goed nieuws voor de clubs in de Eerste Divisie: zij kunnen wel een beroep doen op de Tijdelijke Noodmaatregelen Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) van de regering. Daardoor kunnen de clubs op het tweede niveau van Nederland een aanvraag indien voor het personeel - onder wie de spelers - om een deel van de lonen over te laten nemen door de overheid.

Dat schrijft Omroep Gelderland althans. De maatregel is er voor bedrijven die meer dan twintig procent omzet verliezen en krijgen daarom een deel van hun salarissen door de overheid uitbetaald. Dat gaat uitsluitend om salarissen en niet om andere gemiste inkomsten, maar dat is voor de Eerste Divisie-clubs vaak al een belangrijke winst.

Of dat ook voor Eredivisie-clubs geldt, weet de regionale omroep niet. Zij rekenen voor dat NEC zo'n half miljoen euro aan salarissen voor drie maanden kan terugkrijgen van de Nederlandse overheid. Een beroep kunnen doen op deze maatregel, zou een flinke financiële meevaller zijn voor de clubs in de Eerste Divisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen