Chelsea-spelers hoeven geen nog geen loon in te leveren

25 april 2020, 14:48

Chelsea heeft in overleg met de spelers van het eerste team besloten om de salarissen voorlopig niet te verlagen. Wel hebben de voetballers van The Blues aangeboden om in plaats daarvan goede doelen te steunen. Verder liet de Premier League-club weten geen gebruik te maken van de regeling van de Britse overheid. Ook krijgen de seizoenkaarthouders een compensatie.

Dat laat Chelsea weten in een officiële verklaring. In gesprek met de spelers van het eerste elftal werd gekeken naar een manier om de partners, personeel, fans en goede doelen te steunen. De voetballers doen mee met het Players Together-initiatief ter ondersteuning van de NHS en steunen andere goede doelen. De club hoeven ze nog niet te ondersteunen, waardoor Chelsea van hen vraagt om dat aan andere doelen te geven. Mocht het wel nodig worden in deze coronacrisis, dan kan het altijd worden teruggedraaid.

Lees ookArsenal zet als eerste Engelse topclub mes in salarissen spelers

Geen beroep op maatregelen

Dat Chelsea geen beroep doet op de maatregelen van de Britse overheid, is allerminst verrassend. Liverpool en Tottenham Hotspur waren dat wel van plan voor het kantoorpersoneel, maar kwamen daar na enorm veel kritiek op terug. Manchester United en Manchester City gaven het goede voorbeeld, door direct te communiceren de salarissen zelf te betalen. Chelsea doet dat eveneens, waarbij alle medewerkers voorlopig hun volledige loon ontvangen.

Seizoenkaarthouders

De fans van Chelsea kunnen bovendien een mooi bedrag tegemoet zien: voor elke niet-gespeelde thuiswedstrijd krijgen de seizoenkaarthouders een bepaald bedrag terug als compensatie. Ook kunnen de fans die reis- en verblijfkosten hebben gemaakt voor de niet gespeelde uitwedstrijd tegen Bayern München in de Champions League tot 350 pond declareren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen