Cambuur in actie: "Onrecht mag je niet lijdzaam toestaan"

25 april 2020, 21:11

Het is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat SC Cambuur het besluit van de KNVB gaat aanvechten. Al twaalf advocatenkantoren hebben zich gemeld bij de club die vrijdag hoorde dat het ondanks de ruime voorsprong niet zal promoveren naar de Eredivisie. Algemeen directeur Ard de Graaf zegt dat de club de opties bekijkt.

Bij Cambuur is daags na het besluit nog absoluut geen begrip op te brengen voor de bond. Integendeel: de club voelt zich alleen nog maar meer tekort gedaan. "De manier waarop het allemaal is gegaan, dat is natuurlijk de knulligheid ten top van de KNVB", zegt De Graaf tegen het Algemeen Dagblad. "Zoals er ook overduidelijk met twee maten wordt gemeten. Bij Ajax telt het doelsaldo voor het toewijzen van een Champions League-ticket omdat er al 75 procent van de competitie is gespeeld. Bij ons wordt de competitie nietig verklaard omdat er pas 75 procent is gespeeld. Een kind kan zien dat hier juridische haakjes zijn te vinden. Wij hebben onze eerste acties uitgezet. Na het weekeinde komen we daarop terug."

De Graaf wil het nog niet bevestigen, maar geeft wel aan dat de kans op verdere stappen zeer aannemelijk is. "De kans dat we het juridisch verder uitwerken is heel groot", vervolgt hij. "Ik vind dat we die verplichting ook hebben naar onze supporters, sponsoren en medewerkers bij de club. Het onrecht dat ons is aangedaan, mag je simpelweg niet lijdzaam toestaan." De kans is serieus aanwezig dat Cambuur wat dat betreft de handen ineen gaat slaan met De Graafschap. Ook die club hoopte op promotie naar het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen