Montpellier-speler Sambia ligt niet langer in coma

25 april 2020, 23:51

Junior Sambia ademt weer zelfstandig. De 23-jarige middenvelder van het Franse Montpellier was met ernstige symptomen van het coronavirus opgenomen op de intensive care. Volgens zaakwaarnemer Frédéric Guerra ademt hij inmiddels weer zelfstandig.

Sambia werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis omdat hij met ernstige symptomen van het coronavirus kampte. Uit de coronatest bleek dat hij positief testte op het virus. Daarna ging het al snel veel slechter met de middenvelder, waardoor hij op de Intensive Care werd gelegd. Daar kreeg hij ook hulp van de beademing, maar daar is hij inmiddels vanaf.

Dat is goed nieuws, zegt zijn zaakwaarnemer. "Ze zijn gestopt met de beademing. Het is een lang proces, maar hij is niet langer in coma", laat zijn agent weten aan RTL Foot. "Het gaat de goede kant op, daar is geen twijfel over. Hij ademt weer zelfstandig, dat is positief." De 23-jarige middenvelder speelde dit seizoen zeventien wedstrijden voor Montpellier. Hij is de eerste Ligue 1-voetballer die positief heeft getest op het virus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen