Keane: Premier League-spelers moeten salarisverlaging afwijzen

26 april 2020, 11:28

Premier League-spelers moeten salarisverlaging afwijzen. Dat vindt voormalig Manchester United-aanvoerder Roy Keane. "Het idee dat spelers akkoord moeten gaan met loonsverlaging, vind ik onzin. Het is aan de speler zelf", aldus de Ier.

"Bij grote clubs met rijke eigenaren staat er druk op spelers om loonsverlaging te accepteren. Zoals ik ernaar kijk zou ik dit bij geen enkele grote club accepteren", zegt Keane tegen Sky Sports.  "Het is aan niemand anders om te bepalen wat je met je loon doet. Als je vrijgevig wilt zijn, doe je dat. Maar laat je niet leiden door druk vanuit de media, die schrijven toch leugens over bepaalde spelers. Er wordt veel gespeculeerd en ik ben echt verbaasd over de kritiek op spelers."

Keane wil dat contracten gerespecteerd worden door de grote clubs. "Ik weet dat omstandigheden anders zijn, maar ik heb het hier over clubs die geld hebben. Clubs met miljardairs als eigenaar die op de achtergrond naar spelers toekomen en zeggen dat ze in de problemen zitten, moeten het contract respecteren. Op de achtergrond zijn de miljardairjongens meedogenloos. Zij zijn de eerste die zeggen dat het een zakelijke wereld is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen