Medische FIFA-topman pleit voor gele kaart bij spugen

26 april 2020, 17:56

Het Nederlandse voetbal ligt nog maanden plat, maar in het buitenland worden competities binnenkort mogelijk weer hervat. Als er daadwerkelijk weer wordt gevoetbald, zullen spelers hun gedrag op het veld moeten aanpassen. Spugen op de grond, bijvoorbeeld, wordt mogelijk verboden.

Dat stelt Michel D'Hooghe, voorzitter van het medisch comité van de FIFA. "Je ziet vaak voetballers die spugen op het veld. Dat zit er een beetje ingebakken, maar in de toekomst zal dat waarschijnlijk moeten veranderen. Het verbieden van spugen zou een goede maatregelen zijn. Een bestraffing met een gele kaart zou een goede oplossing kunnen zijn, het is zeker niet hygiënisch", zegt hij bij De Zevende Dag.

Ook de manier waarop spelers vaak juichen, is binnenkort mogelijk taboe. "In de huidige omstandigheden is het vieren met een groepsknuffel zoals we dat kennen uitgesloten. Hoe het in de toekomst gaat, weet ik niet. Ik heb geen glazen bol. Hopelijk kan het in de toekomst wel weer, maar op dit moment zeker niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen