Vd Belt maakt zich zorgen over voortbestaan Cambuur

26 april 2020, 20:31   Bijgewerkt: 27 april 2020, 08:09

Het besluit van de KNVB om dit seizoen geen promotie/degradatie toe te passen heeft grote financiële gevolgen voor SC Cambuur. Dat vertelt Gerald van den Belt, financieel directeur van de club uit Leeuwarden, zondagavond bij NOS Studio Sport. De directeur zegt zich zelfs zorgen te maken over het voorbestaan van Cambuur.

Promotie naar de Eredivisie leek Cambuur niet te kunnen ontgaan, maar de coronacrisis en het daaropvolgende besluit van de KNVB hebben roet in het eten gegooid. Ook volgend seizoen komen de Leeuwarders uit in de Eerste Divisie. Dat kost de club (minstens) anderhalf miljoen euro, vertelt Van den Belt. "Als je dat ook nog eens combineert met het coronaverhaal waar we allemaal last van hebben, maak ik me grote zorgen over het voortbestaan van SC Cambuur."

"We hebben behoorlijk geïnvesteerd in het feit dat we meenden recht te hebben op Eredivisie", aldus Van den Belt, die tegenover Voetbal International aangeeft dat Cambuur al werkte aan Eredivisie-waardige selectie voor volgend seizoen, opties in contracten zijn gelicht en er een voorschot is genomen op het nieuwe stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen