Gisteren gemist: grote zorgen bij SC Cambuur, kritiek op Gudde

27 april 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 26 april.

Van den Belt maakt zich zorgen over voortbestaan SC Cambuur

Het besluit van de KNVB om dit seizoen geen promotie/degradatie toe te passen heeft grote financiële gevolgen voor SC Cambuur. Dat vertelt Gerald van den Belt, financieel directeur van de club uit Leeuwarden, zondagavond bij NOS Studio Sport. De directeur zegt zich zelfs zorgen te maken over het voorbestaan van Cambuur.

De Graafschap wil inzage in peiling promotie/degradatie

De Graafschap wil opheldering over de KNVB-peiling betreft promotie/degradatie. In Doetinchem zitten ze na vrijdag nog met veel vragen. "Transparantie is een groot goed. Dat zegt de KNVB ook zelf altijd. Er leven te veel vragen om het hierbij te laten", laat algemeen Hans Martijn Ostendorp weten aan Voetbal International.

Gudde krijgt ervan langs: "Ik snak naar een sterke man"

Eric Gudde is dezer dagen de meest besproken man van het Nederlandse voetbal. De directeur betaald voetbal van de KNVB krijgt na het chaotische overleg van afgelopen vrijdag de hoon over zich heen. Ook Hugo Borst spaart Gudde niet. De analist mist leiderschap bij de KNVB.

Cruijff en Van Persie in lijstje meest controversiële transfers

De Amerikaanse sportzender ESPN heeft een lijst samengesteld met de meest controversiële transfers in de historie van het voetbal. De overgang van Johan Cruijff naar Feyenoord (1983) en die van Robin van Persie naar Manchester United (2012) maken deel uit van de lijst van tien transfers.

Kopenhagen vanwege Tour mogelijk geen speelstad EK

Het is hoogst onzeker of Kopenhagen volgend jaar zomer fungeert als speelstad voor het EK. De Deense hoofdstad is in 2021 namelijk ook het decor voor de start van Tour de France. Volgens Jesper Møller, voorzitter van de Deense voetbalbond, is de kans dat Kopenhagen zich terugtrekt als hoofdstad fifty-fifty.

Medische FIFA-topman pleit voor gele kaart bij spugen

Het Nederlandse voetbal ligt nog maanden plat, maar in het buitenland worden competities binnenkort mogelijk weer hervat. Als er daadwerkelijk weer wordt gevoetbald, zullen spelers hun gedrag op het veld moeten aanpassen. Spugen op de grond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen