Gerbrands over actie PSV-directie: "De tijd is er niet"

27 april 2020, 11:10

Vrijdag werd bekend dat de PSV-directie twintig procent salaris gaat inleveren om de club te helpen om de coronacrisis te doorstaan. Diverse collega's uit het voetbal reageerden niet begripvol voor de keuze van directeur Toon Gebrands om dat vrijdag bekend te maken. Zij hadden liever gezien dat PSV gewacht had, om zo één lijn te kunnen trekken.

De algemeen directeur beseft dat PSV niet gewacht heeft om als voetbalwereld samen op te kunnen trekken. "Wij zijn de ontkenningsfase voorbij. We zijn nu al een week of zes onderweg en volgens mij is de tijd van handelen nu en niet over een tijdje", legt hij uit aan Voetbal International.  De directie van PSV levert twintig procent salaris in. "Voor de periode dat er geen publiek meer kan komen kijken bij PSV. Uiteindelijk zullen we allemaal in moeten leveren en ik heb ook wel contact gehad met de vakbond en andere partijen, maar of ik dan even geduld kon hebben, dat proces kon drie, vier weken duren. Ja, de clubs willen samen optrekken, maar de ervaring leert dat samen optrekken in Nederland gelijk staat aan het opstappen op de langzaamste trein die je maar kan vinden."

Het was volgens hem dus tijd om zelf het heft in handen te nemen. "Die tijd is er domweg niet en PSV gaat daar zeker niet op wachten", zegt hij. "We hebben nu een probleem en dat wil ik dan ook nu onder ogen zien. Over anderen heb ik niets te zeggen, maar mezelf heb ik wel in de hand. Dan is het gewoon een kwestie van de rvc informeren en doen. Intussen praat de ondernemersraad met de werknemers, waarbij we de laagste inkomens willen ontzien, en ik heb samen met John de Jong ook contact gehad met de spelers en ze daarbij de financiële situatie en perspectieven uitgelegd. Gewoon als volwassen mensen. Dan eis ik niets, maar vraag ik of ze daarover na willen denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen