Hyballa had promotie Cambuur en De Graafschap verwacht

27 april 2020, 10:56

Als het aan Peter Hyballa had gelegen, dan waren SC Cambuur en De Graafschap naar de Eredivisie doorgestoten. De Duitse trainer van NAC Breda is van mening dat het eerlijk zou zijn om die clubs te laten promoveren.

De oefenmeester van NAC, dat vijfde is geworden, had verwacht dat hij het met NAC komend seizoen tegen ADO Den Haag en RKC Waalwijk moest opnemen. "Niemand promoveert, niemand degradeert. Ik heb onze algemeen directeur gebeld. Is dit echt?", vertelt hij aan BN De Stem. Hyballa vindt het een vreemd besluit. "Ik had het anders gedaan, want 75 procent van de wedstrijden is gespeeld. Met alle respect voor ADO en RKC: de achterstand op Fortuna Sittard is groot met zeven en elf punten. ADO en RKC staan een kwartier voor tijd bij wijze van spreken met 5-1 achter. Stel: Feyenoord - NAC wordt in de halve finale van de beker na zeventig minuten bij een 6-1-stand gestaakt vanwege noodweer. Waarom zou je die laatste twintig minuten op een later moment afmaken? Dan zou ik zeggen: stoppen, eindstand 6-1."

"We praten wekenlang over ethiek, maar laten we eerlijk zijn: ADO en RKC hebben een heel slecht seizoen gedraaid, terwijl Cambuur en De Graafschap een superjaar hebben. Accepteer dat. NAC is vijfde geworden en heeft het in de competitie ook niet goed gedaan, dat is de realiteit. Dan maar geen play-offs."

Overigens hoopt Hyballa met NAC de draad snel weer op te pakken. Het is de bedoeling dat er in mei weer getraind gaat worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen