'De Graafschap onderneemt juridische stappen richting KNVB'

27 april 2020, 21:11   Bijgewerkt: 28 april 2020, 08:18

De Graafschap gaat juridische stappen tegen de KNVB ondernemen. Dat heeft de clubleiding van de nummer twee van de Eerste Divisie maandagavond besloten, meldt De Gelderlander. Via de rechter wil de club zo promotie naar de Eredivisie afdwingen. De Graafschap gaat daarin samen optrekken met Cambuur.

Vrijdag besloot de KNVB om niet De Graafschap en SC Cambuur te laten promoveren, maar RKC Waalwijk en ADO Den Haag na een bijzonder verwarrende vergadering in de Eredivisie te houden door geen promotie/degradatieregeling toe te passen. Bij de benadeelde ploegen waren de rapen gaar, onder meer bij SC Cambuur-trainer Henk de Jong.

Lees ook: Seuntjens vindt KNVB 'niet fair'

De Doetinchemmers hebben besloten om een advocaat in arm te nemen, weet de krant. Samen met Cambuur gaan ze proberen om opheldering te vragen. Daarnaast overweegt de club om een algemene ledenvergadering af te dwingen. FC Utrecht en Cambuur hebben die oproep gedaan. Buiten die twee clubs zijn er [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366692/hoogleraar-olfers-nog-twee-clubs-nodig-voor-knvb-vergadering/,_blank,nog twee BVO's nodig] om die vergadering verplicht te stellen. De Graafschap kan zich dus bij dat tweetal voegen, waarna een stemming ervoor kan zorgen dat het besluit teniet wordt gedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen