'KNVB wimpelde een kraakhelder én gesteund plan van Ajax af'

28 april 2020, 07:43   Bijgewerkt: 28 april 2020, 12:24

De KNVB schoof anderhalve maand geleden een concreet plan van Ajax terzijde. De Amsterdammers kwamen volgens het Algemeen Dagblad met een 'kraakheldere oplossing' voor het nieuwe seizoen. Ajax anticipeerde daarmee op scenario 3, waarin de stekker uit het huidige seizoen werd getrokken. Veel clubs schaarden zich achter het plan van Ajax, maar in Zeist waren ze niet onder de indruk.

Ajax stelde zes weken geleden voor de Eredivisie voor een keer uit twintig clubs te laten bestaan en de Eerste Divisie uit achttien. Hierbij werden de Eerste Divisie-clubs financieel gecompenseerd voor de vier wedstrijden die zij minder zouden spelen. Minder clubs betekende ook een grotere kans op promotie. Tevens moest de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht de seizoensopening worden. 'Met een versterkte degradatieregeling zou dan alles, als de coronacrisis voorbij is, na een seizoen weer normaal worden getrokken. Het noodplan zou de schade voor alle clubs beperken', schrijft het AD.

Zelfs vanuit de Eerste Divisie kon het voorstel rekenen op begrip. In de Eredivisie zetten alleen FC Emmen, Heracles Almelo en FC Groningen kanttekeningen. Zij legden zich uiteindelijk wel neer bij het plan, schetst de ochtendkrant. Vier clubs waren neutraal, elf eredivisionisten stonden volledig achter het plan. Maar in Zeist heerste een hele andere opinie. Eric Gudde wilde er naar verluidt niet eens over nadenken, Eredivisie-baas Mattijs Manders handelde niet daadkrachtig en Eerste Divisie-directeur Mark Boele bepaalde op eigen houtje dat er geen akkoord kwam. Daarmee kregen burgemeesters en lokale overheden niet eens de kans dit plan grondig te toetsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen