'Gudde's positie lijkt niet langer houdbaar bij ALV'

28 april 2020 – Eric Gudde moet zich zorgen maken over zijn positie als directeur betaald voetbal. De bestuurder wankelt - voor zover hij dat al niet doet - zodra een algemene ledenvergadering (ALV) wordt uitgeschreven. Een ledenvergadering is een optie voor De Graafschap en SC Cambuur het genomen besluit terug te draaien. Daarvoor moet wel een nieuw besluit in de plaats komen.

'Gudde's positie lijkt niet langer houdbaar bij ALV'

Om tot zo'n vergadering te komen, zijn er vier clubs nodig. 'Slaagt dit, dan lijkt de positie van directeur Gudde niet langer houdbaar omdat hij het besluit van geen promotie/degradatie heeft genomen', schetst De Telegraaf. 'Ook de raad van commissarissen staat dan in zijn hemd als orgaan dat de voordracht van het bestuur betaald voetbal unaniem steunde.'

Hoogleraar Olfers: "Nog twee clubs nodig voor KNVB-vergadering"

De ochtendkrant weet dat Gudde en bondsvoorzitter Just Spee dinsdag hun besluit willen toelichten aan De Graafschap. Eerder werd al duidelijk dat de Superboeren juridische stappen ondernemen en hierin samen optrekken met Cambuur. FC Utrecht kiest vooralsnog z'n eigen pad. Via de UEFA hopen de Domstedelingen een Europees ticket af te dwingen.

Eredivisie

gerelateerd