Koeman herhaalt dat hij tot en met EK 2021 bij Oranje blijft

28 april 2020, 16:30

Ronald Koeman heeft nog maar eens onderstreept dat hij in elk geval tot en met het EK van 2021 actief blijft bij het Nederlands elftal. Hoewel hij meermaals in verband werd gebracht met FC Barcelona – dat zich mogelijk komende zomer weer zou melden voor de bondscoach na het EK dat gespeeld zou zijn -, vertrekt hij op zeker niet. "Mijn commitment aan de KNVB blijft hetzelfde."

Dat vertelt hij tegenover Diario Sports. "Ik blijf op z'n minst tot en met het EK 2021 bondscoach van het Nederlands elftal", herhaalde hij nog maar eens. Over dat eindtoernooi maakte Koeman zich tegenover hetzelfde medium nog wel enige zorgen. Door de coronacrisis wordt er veel uitgesteld, wat er voor kan zorgen dat de belasting op de spelers volgend seizoen erg groot wordt. "Wellicht moet er elke drie dagen worden gevoetbald, omdat de competities voor mei moeten eindigen. Dat is slecht voor het voetbal en de fysieke gesteldheid van de spelers."

Lees ookKoeman bevestigt Barça in januari te hebben afgewezen

FC Barcelona

Verder werd de keuzeheer ook gevraagd naar de situatie van FC Barcelona, dat volgens Koeman nog altijd een geweldig elftal heeft. "Maar de absolute glorieperiode is wel voorbij. Ze zijn niet meer hetzelfde team als enkele jaren geleden", zei hij over het dreamteam onder Pep Guardiola. "Alleen Gerard Piqué, Sergio Busquets en Lionel Messi zijn nog over van die as en dat trio is allemaal de dertig jaar al gepasseerd." 

En dat is volgens Koeman een van de redenen dat FC Barcelona niet langer de wedstrijden volledig domineert. Dat moet veranderen. "Barça moet altijd de controle hebben. Cruijff zou hetzelfde zeggen: dat je je identiteit moet hervinden. Maar dat is niet zo makkelijk, omdat de resultaten altijd bepalend zijn", weet Koeman. "Het scorebord dicteert ook hier. Maar als je beter speelt, is de kans groter dat je uiteindelijk wint."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen