Bayat: "Clubs die snel willen hervatten, zijn egoïstisch en dom"

28 april 2020, 17:34

De kans dat de bal nog gaat rollen in België, is bijzonder klein. Hoewel er enkele ploegen nog graag willen voetballen, gaat de stekker vermoedelijk uit het seizoen. De enige ploegen die namelijk nog wel door willen spelen, Antwerp, RC Genk en Anderlecht, preken volgens bondsvoorzitter Mehdi Bayat vooral uit eigen parochie.

Dat vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. Hoewel België een van de eerste landen was die aangaf te willen stoppen met de competitie en Club Brugge de titel min of meer al vierde, is het nog niet helemaal officieel. Meermaals werd een definitieve stemming – wat eerst vooral nog een formele kwestie leek – om diverse redenen uitgesteld.

Lees ookVoorlopig geen duidelijkheid over afloop Belgische competitie

Inmiddels is er een aantal clubs van gedachten veranderd, toch is het uitspelen van de Jupiler Pro League volgens Bayat niet aan de orde. "Clubs die snel willen hervatten, zijn egoïstisch en dom", sprak hij duidelijke taal. "Als we de gezondheid van iedereen willen garanderen, moeten er per dag honderd tests per club uitgevoerd worden. Daar hebben we de capaciteit niet voor."

En dus is de kans dat er in België nog gevoetbald wordt, extreem klein, denkt Bayat. "Iedereen is het erover eens dat we op dit moment niet kunnen hervatten. Toch zijn er nu enkele clubs die, voor hun eigen egoïstische redenen, toch willen hervatten. Maar dat is technisch onmogelijk. Dom, zelfs. Kijk, achter gesloten deuren spelen, is niet het probleem. Wél de veiligheid voor de mensen die wel in het stadion zijn als er zonder publiek gespeeld wordt." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen