Cambuur neemt jurist Segaar in de hand en neemt stappen

28 april 2020, 21:55   Bijgewerkt: 28 april 2020, 22:03

SC Cambuur heeft officieel laten weten dat het de beslissing van de KNVB om geen clubs te laten promoveren, gaat aanvechten. De club neemt daarvoor advocaat Dolf Segaar in de hand, die eerder FC Twente verdedigde toen de Nederlandse voetbalbond besloot om de Tukkers te laten degraderen. De club hoopt alsnog promotie af te dwingen, al zou het daarmee zelfs al het lukt niet blij meer zijn. 

Dat laat SC Cambuur weten op de clubsite. SC Cambuur schrijft dat het vertrouwen had in de sportieve afweging van de voetbalbond. 'Dat de UEFA voor de verdeling van de Europese plekken deze redenatie volgde, sterkte ons in de gedachte dat de conclusie 'de huidige ranglijst is de eindstand' ook', laat de koploper van de Eerste Divisie weten. Dat de KNVB besloot om ADO Den Haag en RKC Waalwijk te laten degraderen, kwam 'als een mokerslag' aan in Leeuwarden.

'Een jaar lang bloed, zweet en tranen zou allemaal voor niks zijn geweest en dat is onverteerbaar. Wij voelen het dan ook als een plicht naar onze spelers, technische staf, medewerkers, supporters en sponsoren om dit onrechtvaardige besluit aan te vechten', schrijft SC Cambuur, dat laat weten dat het niet leuk vindt om deze procedure te moeten starten. Toch neemt het Segaar, werkzaam bij advocatenkantoor CMS, in de hand. De oplossing om twee clubs toe te voegen aan de Eredivisie, daar hoopt SC Cambuur alsnog op.

Lees ook: 'De Graafschap onderneemt juridische stappen richting KNVB' 

'Feit blijft dat we met een Eredivisie van 20 clubs met goede solidaire afspraken over geldverdeling en flexibiliteit van gemeentes en overheden, de voetballerij een goede dienst hadden bewezen', aldus de club, die in financiële problemen zegt de komen als er niets gebeurt. 'Vorige zomer hebben we eenmalig geld opgehaald om met een spelersfonds als vliegwiel het gewenste sportieve succes na te streven in de aanloop naar het nieuwe stadion. Daarnaast hebben we ons in januari serieus versterkt met als doel om de grote voorsprong die we hadden te behouden. Ook in de afgelopen weken hebben we knopen moeten doorhakken als het gaat om het verlengen van een viertal contracten. In de wetenschap dat de promotie ons sportief gezien vrijwel niet meer kon ontgaan hebben we daarin strategische keuzes gemaakt richting de Eredivisie.' De club komt morgen met een actie waarbij supporters de club in deze juridische strijd financieel kunnen ondersteunen. 

Online petitie gestart

Verder haalde Erjen de Bildt tienduizenden handtekeningen op in een petitie om SC Cambuur alsnog te laten promoveren. De vijftienjarige jongen maakte een petitie online aan en die werd al meer dan twintigduizend keer ondertekend. "Ik wil nu naar de 30- of 40.000", vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Het doel is om de petitie te kunnen overhandigen aan de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen