Gisteren gemist: Onana wil weg bij Ajax, Pardew en ADO uit elkaar

29 april 2020, 00:30   Bijgewerkt: 28 april 2020, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 28 april.

Onana spreekt vertrekwens uit: "Tijd gekomen om stap te maken"

Ajax-doelman Andre Onana heeft een duidelijk signaal afgegeven: de keeper wil komende zomer het liefst een stap maken. Dat betekent dat een vertrek uit Amsterdam nadert, helemaal omdat er eerder interesse van zijn oude club FC Barcelona werd gemeld. "Nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt."

Cambuur neemt jurist Segaar in de hand en neemt stappen

SC Cambuur heeft officieel laten weten dat het de beslissing van de KNVB om geen clubs te laten promoveren, gaat aanvechten. De club neemt daarvoor advocaat Dolf Segaar in de hand, die eerder FC Twente verdedigde toen de Nederlandse voetbalbond besloot om de Tukkers te laten degraderen. De club hoopt alsnog promotie af te dwingen, al zou het daarmee zelfs al het lukt niet blij meer zijn.

ADO Den Haag en Pardew 'in goed overleg' uit elkaar

ADO Den Haag gaat na de zomer niet verder met trainer Alan Pardew. De Engelse coach, die in de winterstop naar de Hofstad kwam en de club uiteindelijk deze week met meer geluk dan wijsheid in de Eredivisie hield, zal na een half jaar 'in goed overleg' alweer vertrekken. Ook assistent-trainers Chris Powell (50) en Paul Butler (34), wiens contracten tevens aflopen, zullen niet terugkeren in het Cars Jeans Stadion.

Van Leeuwen moet vertrekken bij FC Twente: "Andere koers"

Ted van Leeuwen moet komende zomer vertrekken bij FC Twente. De technisch directeur hielp mee te bouwen aan het team dat de Tukkers terug naar de Eredivisie hielp en zorgde voor het elftal dat ze dit seizoen op het hoogste niveau staande hield, toch denkt de directie dat het beter is om na dit jaar uit elkaar te gaan. 'De directie van FC Twente is na evaluatie tot de conclusie gekomen dat het beter is dat de wegen van Ted van Leeuwen en FC Twente zich scheiden.'

Feyenoord hervat vrijdag training weer tot eind mei

Feyenoord keert vrijdag terug op het trainingsveld van Varkenoord. Nadat het RIVM toestemming gaf voor het beperkt openstellen van topsportaccommodaties heeft Feyenoord gekeken naar de opties en heeft het inmiddels een route gevonden om weer op het veld te gaan staan. Willem II hervat na het weekend eveneens de training weer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen