Ibrahimovic kreeg betaald voor optreden rondom oefenduel

28 april 2020, 23:44

Zlatan Ibrahimovic heeft geld overgehouden aan zijn optreden in een oefenwedstrijd namens Hammarby IF. De Zweedse vorig seizoen gepromoveerde club speelde recent een oefenwedstrijd met de 38-jarige aanvaller, die een doelpunt maakte in dat duel. Het geld dat hij ontving, zou hij overigens wel opnieuw hebben gedoneerd.

Dat laat Hammarby IF weten. Dat statement kwam naar buiten na de vele verhalen die in de Zweedse media naar buiten kwamen naar aanleiding van het optreden van de superster. Daarin stond onder andere dat Zlatan Ibrahimovic veel geld zou krijgen voor zijn optreden en dat deels blijkt te kloppen. Ibrahimovic maakte promotie op zijn sociale kanalen voor de oefenwedstrijd, die op de stream mede daarom veel werd bekeken en daarvoor betaalde de Zweedse club hem.

Ibracadabra houdt dat bedrag overigens niet voor zichzelf, maar heeft het geld gedoneerd aan Samhällsmatchen, de foundation van de Zweedse club voor goede doelen. Ibrahimovic is overigens aandeelhouder van de club, waar hij momenteel zijn conditie op peil houdt. In Zweden mogen de clubs wel in groepsverband trainen, wat in Italië verboden is. Ibrahimovic staat nog altijd onder contract bij AC Milan, waar zijn verbintenis komende zomer afloopt.

Lees ookIbrahimovic duikt op bij Hammarby IF: veel speculaties

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen