Spaanse kritiek op 'overhaast' stoppen Ligue 1 en Eredivisie

29 april 2020, 08:03

Javier Tebas heeft zich kritisch uitgelaten over de beslissing van de Franse regering om tot 1 september profvoetbal te verbieden. Daarmee werd dinsdag een indirect einde gemaakt aan het Ligue 1-seizoen. De voorzitter van La Liga hoopt dat Spanje het Franse en Nederlandse voorbeeld niet volgt. "In andere landen wordt er weer getraind, dat is het voorbeeld dat wij moeten volgen", aldus Tebas.

"Ik begrijp niet waarom het gevaarlijker zou zijn om achter gesloten deuren te voetballen, met alle voorzorgsmaatregelen, dan het werken aan de lopende band of op een vissersboot", zegt de La Liga-baas in een interview met Marca. "Naar mijn mening is in Frankrijk een overhaaste beslissing genomen. Als er belangrijke economische sectoren niet kunnen herstarten, verdwijnen ze mogelijk."

Tebas hoopt dat Spanje het voorbeeld van Duitsland volgt. Hoewel er nog geen datum voor de herstart van de Bundesliga is geprikt, wordt er wel weer getraind en gesproken over een hervatting van de competitie. "Voetbal is in Spanje een belangrijke economische motor, die moet weer worden opgestart. We blijven ons daarop richten, maar dat willen we wel op een verantwoorde wijze doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen