Marca legt uit waarom FC Barcelona in de markt is voor Onana

29 april 2020, 10:07

Na ruim vijf jaar lijkt er een einde te komen aan de samenwerking tussen André Onana en Ajax. De doelman heeft zijn vertrekwens kenbaar gemaakt en wordt veelvuldig in verband gebracht met een overgang naar FC Barcelona. Het Spaanse Marca denkt te weten waarom de Catalaanse grootmacht zich wil versterken met de doelman uit Kameroen.

Er heerst onduidelijkheid over de toekomst van eerste doelman Marc-André ter Stegen en reservekeeper Neto. Ter Stegen beschikt over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2022, maar de Catalaanse club hoopt de Duitse doelman langer aan zich te binden. De onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst verlopen echter moeizaam. Ter Stegen mikt naar verluidt op een jaarsalaris van 18 miljoen euro, waardoor hij evenveel zou verdienen als Antoine Griezmann.

Lees ook: Onana spreekt vertrekwens uit: "Tijd gekomen om stap te maken"

Het wordt echter lastig om aan de wens van Ter Stegen te voldoen. Door de coronacrisis loopt Barça veel inkomsten mis, terwijl de club al een torenhoge salarispost heeft. De Catalanen willen de Duitser dolgraag langer vastleggen, maar niet tegen elke prijs. In tegenstelling tot Ter Stegen zou Neto deze zomer al kunnen vertrekken. Verschuivingen onder de lat bij Europese topclubs zouden tot het vertrek van de Braziliaan kunnen leiden. Bij een goed bod is Barcelona bereid de opvolger van Jasper Cillessen al na een jaar te verkopen.

Omdat de toekomst van beide keepers ongewis is, staat Onana in de belangstelling van Barça. Hij speelde al enkele jaren in de jeugdopleiding van de Catalaanse club en zou een terugkeer op het oude nest wel zien zitten. De Kameroener moet echter wel een flinke duit kosten. Chelsea en Paris Saint-Germain werden eerder al gelinkt aan Onana, terwijl ook Borussia Dortmund belangstelling zou hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen