"We moeten ons schamen voor ons gedrag naar elkaar toe"

29 april 2020, 10:11   Bijgewerkt: 29 april 2020, 10:24

Terwijl de coronacrisis de wereld in zijn greep houdt, toont het Nederlandse voetbal weinig solidariteit. Er is veel verdeeldheid in de Eredivisie en Eerste Divisie en clubs ruziën openlijk met de KNVB. "We moeten ons schamen voor ons gedrag naar elkaar toe Dat kan toch niet, dit moet anders", trekt NEC-directeur Wilco van Schaik fel van leer.

Van Schaik concludeert dat de Nederlandse voetbalwereld niet uitblinkt in solidariteit. "Of het nu gaat over de voetbalpiramide, de tv-gelden en nu weer de beëindiging van het seizoen in de coronacrisis. We worden het nooit eens. Ieder denkt in zijn eigen belang", zegt hij in een onderhoud met De Gelderlander.

"Vroeger had je voorzitters als Jorien van den Herik bij Feyenoord en Harry van Raaij bij PSV. Dat waren persoonlijkheden. De grote clubs namen het voortouw met alle bijpassende verantwoordelijkheden. We missen nu leiderschap op elk niveau. Iedereen praat voor eigen parochie", aldus Van Schaik, die hoopt dat alle profclubs met elkaar om tafel gaan. "Maar alleen als vooraf duidelijk is dat we er uit komen. Er is onrust. De onvrede wordt gedeeld. Er moet een plan komen dat door alle 34 clubs gedragen wordt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen