Willem II hoopt aanwinsten eerder naar Tilburg te halen

29 april 2020 – Na een onderbreking van ruim zes weken hervat Willem II maandag de training. Voor de Tilburgers begint dan de lange voorbereiding op het nieuwe seizoen. De zomeraanwinsten ontbreken voorlopig nog op het trainingsveld, al hoopt de club de nieuwelingen eerder te kunnen verwelkomen dan aanvankelijk de bedoeling was.

Willem II hoopt aanwinsten eerder naar Tilburg te halen

Voor het nieuwe seizoen legde Willem II al drie nieuwe spelers vast: Leeroy Owusu (De Graafschap), Derrick Köhn en Kwasi Wriedt (beiden Bayern München II). Of zij eerder overkomen van hun huidige club, hangt af van onder meer de mogelijkheid om de spelers te verzekeren. "Ze zouden dan alvast kunnen acclimatiseren en een woning zoeken in Tilburg", aldus fysiektrainer Chima Onyeike in gesprek met het Brabants Dagblad. Owusu zal niet meer in actie komen voor De Graafschap, maar voor Köhn en Wriedt zit het seizoen in de 3. Bundesliga er nog niet officieel op. 

Onyeike verwacht vanaf maandag fitte spelers op het veld te kunnen verwelkomen. Volgens de trainer zijn de spelers fitter dan na een vakantie. "De spelers hebben gedaan wat ze moesten doen. De individuele programma's zijn nauwgezet uitgevoerd", zegt hij. "Natuurlijk zijn er een hoop beperkingen, maar de richtlijnen bieden ruimte genoeg om flink te werken aan de conditie en individuele vaardigheden."

Eredivisie

gerelateerd