SC Cambuur denkt na over strijdplan: "We hebben geen haast"

29 april 2020, 11:43

SC Cambuur maakte dinsdagavond bekend de juridische strijd met de KNVB aan te gaan. Over het strijdplan van de Leeuwarders is nog weinig bekend. "Op dit moment werken we er koortsachtig aan om te kijken hoe we de stappen nu gaan vormgeven. Maar dat we iets gaan doen, is duidelijk. We moeten vechten voor Cambuur", aldus algemeen Ard de Graaf tegenover Omrop Fryslân.

In de juridische strijd wordt SC Cambuur bijgestaan door Dolf Segaar. De Graafschap heeft de advocaat eveneens in de arm genomen. "We willen natuurlijk gecontroleerde snelheid houden in dit proces. Maar we hebben geen haast, we gaan voorlopig nog niet voetballen, zeker niet tot 1 september. Maar je wilt door, we zullen het niet eeuwig laten sudderen. Dus de komende weken zal dit zich ontspinnen", aldus De Graaf.

Mogelijk trekt SC Cambuur in de strijd tegen de KNVB samen op met De Graafschap. "Waar we elkaar kunnen versterken, gaan we dat doen. We hebben dezelfde jurist, dezelfde belangen. De relatie met De Graafschap is uitstekend en we zitten in hetzelfde schuitje."

Een Eredivisie met twintig clubs ziet men in Leeuwarden nog steeds wel zitten. "Als je zegt: we vinden degraderen een stap te ver, ga dan de Eredivisie naar 20 clubs brengen. Dat idee is echter ook te snel aan de kant gelegd. Dus er liggen zeker kansen, maar dit zijn de dingen die me het meeste dwarszitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen