Ledenvergadering heeft voorkeur advocaat Cambuur

29 april 2020, 13:17

Het KNVB-besluit om dit seizoen geen promotie/degradatie te hanteren kan worden teruggedraaid. Daar is advocaat Dolf Segaar van overtuigd. Hij staat zowel SC Cambuur als De Graafschap bij in de strijd tegen de Nederlandse voetbalbond. "Ik laat me niet uit over percentages, maar er is zeker een kans voor Cambuur", zegt hij tegen Omrop Fryslân.

De Leeuwarders kunnen het besluit op meerdere manieren aanvechten. Zo kan SC Cambuur naar de rechter stappen, maar ook aansturen op een algemene ledenvergadering van de KNVB. Voor dat initiatief zijn vier clubs nodig. Een vergadering heeft de voorkeur van Segaar. "Ik hoop op solidareit van de clubs om bij elkaar te gaan zitten en zodoende tot een goed besluit te komen. Dan is dat gebeurd via een democratisch proces. Nu is er sprake van een besluitvorming waar gebreken aan kleven en waarbij mensen met onvrede zijn blijven zitten."

Tijdens zo'n vergadering kan het besluit van de KNVB worden teruggedraaid als een meerderheid voor promotie/degradatie stemt. Toen de KNVB vorige week de mening van de clubs peilde, waren zestien van de 34 clubs voor promotie/degradatie, negen clubs tegen en negen clubs stemden niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen