Nieuwe td Spors pleit voor aanvallend voetbal bij Vitesse

29 april 2020, 21:21

Kersvers technisch directeur Johannes Spors wil dat Vitesse aanvallend voetbal gaat spelen. Vooral onder Leonid Slutsky werd er geklaagd over het behoudende spel van de Arnhemmers. "Ik vind aanvallend voetbal namelijk heel erg belangrijk", aldus Spors.

"Maar hoe dat eruit gaat zien op het veld is nog maar de vraag. Ik zie heel veel clubs in Nederland 4-3-3 spelen. Dat vind ik een mooie filosofie, maar ik zou een trainer nooit opdringen hoe hij moet spelen", benadrukt de Duitser in gesprek met Omroep Gelderland. "Ik vind het vooral belangrijk om principes terug te zien in de speelstijl. Denk aan inzet, spektakel, intensiteit. Het gaat mij ook om de ontwikkeling van de spelers. Of ik Vitesse dit jaar heb zien voetballen? Ja, maar er was wel een verschil rondom de trainerswissel. Laten we het erop houden dat ik in de toekomst een speelstijl wil zien die we voor langere tijd gaan handhaven. De supporters kunnen dan over een langere tijd dezelfde speelstijl zien."

Terug naar seizoen 2003/04: de bijna degradatie van Vitesse

Over de positie van Edward Sturing moet Spors nog een besluit nemen. Sturing werd tot het einde van dit seizoen aangesteld als opvolger van Slutsky, maar heeft binnen Vitesse een doorlopend contract. "Ik praat elke dag met Edward. Hij is een ervaren coach, wordt niet snel zenuwachtig en kent de club als geen ander. Ik ben blij dat hij bij deze club aan mijn zijde staat. We hebben nog geen definitieve beslissing genomen over de positie van hoofdtrainer. Alle opties worden opengehouden. Het zijn beslissingen voor de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen