KNVB en De Graafschap niet veel dichter bij elkaar

29 april 2020, 22:08   Bijgewerkt: 7 mei 2020, 16:54

De Graafschap-directie sprak gisteren (dinsdag) met Eric Gudde over het besluit de Doetinchemmers niet te laten promoveren. In het gesprek kwamen beide partijen niet nader tot elkaar. Namens De Graafschap schoven directeur Hans Martijn Ostendorp (foto) en technisch manager Peter Hofstede aan. Naast Gudde zat bestuurssecretaris Mark Boetekees.

"Het gesprek begon wat moeizaam, maar was erna wel professioneel", laat Ostendorp weten aan Voetbal International. "Gudde vertelde onder meer dat hij ranglijsten van de afgelopen tien jaar heeft doorgenomen en daarin onderbouwing heeft gevonden voor de conclusie dat hij de huidige ranglijst niet onherroepbaar kon verklaren. Daarop heb ik nog opgemerkt dat er professionele bureaus zijn die zich bezighouden met data-analyse." Volgens Gudde klopt die weergave in grote lijnen. Maar: "Ik heb het als volgt gezegd: na 26 wedstrijden kun je niet van een onherroepelijke ranglijst spreken, kijkend naar ranglijsten van de laatste tien jaar in onze en in zo'n tien buitenlandse competities."

Lees ook: ledenvergadering heeft voorkeur advocaat Cambuur

De Graafschap en ook SC Cambuur krijgen financiële compensatie, maar onduidelijk is om welke bedragen dat gaat. "Wij zouden uiteraard graag weten waarmee we rekening kunnen houden. Gudde zei dat daar een heel plan voor klaar ligt, maar de inhoud van het plan is ons onbekend", aldus Ostendorp. Gudde nuanceert dat: "Het begrip 'heel plan'heb ik niet gebruikt. Ik heb gezegd dat in deze een inspanningsverplichting ligt bij mij, met als mogelijkheden daarbij solidariteitsgelden uit het Europees voetbal, eventueel steun vanuit de KNVB, hoewel dat moeilijk ligt omdat we met 34 clubs te maken hebben én eventuele externe financiële steun."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen