'Eisenga had geen vertrouwen in Van Den Abbeele meer'

30 april 2020, 08:29

Een bestuurscrisis is de belangrijkste reden van het vertrek van Luuc Eisenga. De algemeen directeur vertrok woensdag na een verschil van inzicht bij NAC Breda, maar vooral het functioneren van technisch manager Tom Van Den Abbeele zou de reden zijn geweest van discussie. Er werd gekozen om de 'td' wel te laten aanblijven, waarop een vertrek van Eisenga onvermijdbaar werd.

Dat schrijft BN/De Stem althans. Tegenover de ochtendkrant wil geen van de partijen reageren op het nieuws, maar volgens het regionale medium was er vooral één belangrijk discussiepunt: het functioneren van technisch manager Tom Van Den Abbeele. 'Ondanks de kritiek van Eisenga op het werk van de Belg (o.a. discutabel aankoopbeleid, geen leiderschap) houdt de Raad van commissarissen (rvc) voorlopig vast aan de technisch manager', schrijft BN/De Stem.

'De huidige rvc, met Robert Coppens als enige ingezetene van de vorige rvc, is vijf maanden na het binnenhalen van Eisenga geïnaugureerd. De algemeen directeur was ontevreden over het functioneren van Van Den Abbeele en koppelde zijn kritiek terug aan de rvc. Eisenga wilde deze zomer afscheid nemen van de Belg. De rvc zegt juist vertrouwen te hebben in Van Den Abbeele, een mening die door bijna niemand anders wordt gedeeld binnen de Bredase club', weet de ochtendkrant.

Lees ook: Huwelijk NAC en directeur Eisenga komt snel ten einde

Eisenga gooide net als bij sc Heerenveen de knuppel in het hoenderhok, maar deze werd niet opgepakt door de rest van de club. Daardoor kreeg de algemeen directeur 'steeds meer het gevoel dat hij er alleen voor stond binnen de organisatie'. Op deze voet verder gaan, zou volgens hem geen zin meer hebben gehad. 'Daarom heeft hij in samenspraak met de rvc besloten om het contract per 1 juni te beëindigen. De onder een vergrootglas liggende Van Den Abbeele blijft voorlopig dus aan, ondanks de aanzwellende kritiek op zijn functioneren', aldus BN/De Stem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen