Advocaat Segaar: er zijn genoeg clubs voor een ALV

30 april 2020 – De kans is groot dat er alsnog een Algemene Ledenvergadering komt bij de KNVB. Dat stelt advocaat Dolf Segaar, die SC Cambuur en De Graafschap vertegenwoordigt, althans. Volgens hem zijn er genoeg clubs om zo'n vergadering af te dwingen.

Advocaat Segaar: er zijn genoeg clubs voor een ALV

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Er zijn twee wegen die naar een ALV kunnen leiden. "Het sectiebestuur betaald voetbal moet dan zeggen: we beleggen een vergadering óf het moet vanuit een groep van minimaal vier clubs worden geïnitieerd. Ik heb begrepen dat meer dan vier clubs iets voelen voor zo'n vergadering. Welke weet ik nog niet", aldus Segaar. Dat naast De Graafschap en sc Cambuur ook FC Utrecht instemt, lijkt vrijwel zeker – ondanks dat het niet hun hoofdstrategie is om alsnog aanspraak te maken op meer dan het kreeg van de KNVB.

Lees ook: 'Gudde's positie lijkt niet langer houdbaar bij ALV'

Hoe snel er een ALV komt als die wordt aangevraagd, is afwachten. "De reglementen schrijven voor dat het de vergadering bijeenroept, binnen een termijn van drie weken. Maar dat kan sneller in spoedeisende gevallen", aldus Segaar, die namens zijn club ook naar de rechter zal stappen. Hij hoopt echter dat het via een ALV lukt om tot overeenstemming te komen.

Daar is volgens Segaar iedereen uiteindelijk bij gebaat. "Iedereen heeft wat te verliezen. Solidariteit betekent ook dat je met elkaar een goede besluitvorming hebt. Nu worden anderen gedupeerd, maar uiteindelijk wil elke club kunnen rekenen op een goede besluitvorming." Een ledenvergadering is een optie voor De Graafschap en SC Cambuur het genomen besluit terug te draaien. Daarvoor moet dan wel een nieuw besluit in de plaats komen.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd